Gratis verzending v.a. € 45,-
Nu besteld, direct verzonden!

Hoe je ook met kouder weer genoeg blijft drinken


Hoe je ook met kouder weer genoeg blijft drinken

Het merendeel van de Nederlanders krijgt per dag onvoldoende vocht binnen, zo blijkt uit een onderzoek van zorgverzekeraar Menzis.Slechts 15% van de ondervraagden drinkt genoeg. In de herfst- en wintermaanden is het vaak nóg moeilijker om voldoende te drinken. Met deze tips blijf je ook in de guurste maanden gehydrateerd.

Water met groente en fruit

Een gezichtje op je bordof een hap die als een vliegtuig komt aangevlogen: terwijl eten en drinken ons als kinderen nog aantrekkelijk wordt gepresenteerd, vergeten we als volwassenen de aantrekkingskracht van presentatie vaker wel dan niet. Terwijl hoe iets eruitziet, ook in ons volwassen hoofd een bepalende factor is voor of we het willen consumeren. Zo ziet een glas water er misschien niet zo sprankelend uitop je bureau, maar wordt het een ander verhaal wanneer je daar vers fruit aan toevoegt. Bijvoorbeeld een lange sliert komkommer en wat dunne schijfjes limoen. Bijkomend voordeel is dat het water, met puur natuurlijke toevoegingen, zo ook een interessante smaak krijgt. Bereid je meteen een hele karaf, dan kunnen de ingrediënten langer trekken waardoor de smaak intensiever wordt. Een aantal geliefde combinaties:

  • Zuur en fris: komkommer en limoen
  • Zinderend zoet: aardbei en granaatappel
  • Verkwikkend en bitter: grapefruit en sinaasappel

Thee met verse kruiden en specerijen

Drink je liever thee zodra het buiten koud wordt, dan zijn er oneindig veel combinaties om mee te variëren. De truc is om een scala aan verschillende ingrediënten afwisselend te gebruiken zodat je drankje interessant blijft, niet alleen voor het oog maar ook voor je smaakpapillen. Idealiter houd je altijd een basisset thee-ingrediënten paraat, zodat je gedurende de dag spontaan tussen verschillende theecombinaties kunt wisselen zodra je toe bent aan iets nieuws. Zo’n basisset zou er als volgt uit kunnen zien:

  • Verse gember met citroen
  •  Verse munt met bio agavesiroop
  •  Kaneelstokjes met sinaasappel en gemalen kardemom
  •  Versie salie met verse tijm en bio honing

Omdat verse thee bereiden wat arbeidsintensiever is dan een theezakje laten trekken, kun je het drinken van verse thee afwisselen met theezakjes van een biologisch merk, zoals Pukka. Houd bijvoorbeeld dePukkaDay toNight Collectionop voorraad voor een goede mix, die Ginseng Matcha Green, Turmeric Gold, Revitalise, AfterDinner en Night Time bevat.

Lauwwarme dranken

Met lauwwarme dranken compenseer je de warmte die je in de zomermaanden van buiten krijgt. Door jezelf met lauwe of warme dranken te verwennen verwarm je je lichaam van binnenuit en bied je een spannend alternatief voor de herfstklassieker thee. Drink je lauwwarme dranken op waterbasis, dan kom je toch aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vocht.

  • Warme sinaasappelsap: pers biologische sinaasappels tot 1 liter sap en verwarm samen met een kaneelstokje en vanillestokje in een pan. Snijd het vanillestokje op, schraap de vanille eruit en roer dit door het sap. Voeg een paar druppels agavesiroop en een groot glas water toe.
  • Chai latte: schenk opgeschuimde melk bij twee zakjes chai thee, een vers kaneelstokje en een steranijs. Garneer met een flinke snuf gemalen speculaaskruiden. Voeg eventueel een glas water toe of drink het water ernaast.
  • Golden milk:meng plantaardige melk met kurkuma, een kaneelstokje, een snuf gemalen kaneel, kardemompoeder en versgeraspte gember en een half glas water. Voeg eventueel wat rauwe honing toe.

In plaats van het water toe te voegen, kun je bij de lauwwarme dranken, zoals bij de Chailatte wordt voorgesteld, ook ernaast drinken. Wissel deze lauwwarme dranken in ieder geval af met fruitwater en thee zodat je voldoende vocht binnen krijgt.

Wil je zuiver drinkwater drinken, zonder toegevoegde stoffen? Dan is het je eigen taak om het water verder te filteren met een waterfilter. Het 5-trapsfilter van ZeroWater verwijdert 99% van de opgeloste vaste stoffen uit het water. Dat is bijna 50% meer zuivering ten opzichte van andere filtersystemen. ZeroWater levert altijd een gratis filter en een TDS-meter mee, zodat je het gezuiverde water zelf kunt testen. Zo heb je een zuivere basis voor je fruitwater, verse thee en andere warme dranken.

×