Gratis verzending v.a. € 45,-
Nu besteld, direct verzonden!

Zuiver water voor de perfecte kop thee


Ken je dat olieachtige laagje dat drijft op je vers gezette kop thee? Dat heeft grotendeels te maken met de mineralen in het water. En dan met name calcium. Hoe hoger het calciumgehalte, des te groter is de olieachtige laag. Wees gerust, gelukkig is het niet slecht voor je gezondheid. Maar wat doet het dan wel met je thee?

Simpelweg tast het de smaak van je thee aan. En dat is jammer, want je wilt natuurlijk optimaal genieten van je verse thee. De beste thee krijg je met het beste water. En dat is niet het water uit de kraan.

Waar komt het olieachtige laagje in je thee vandaan?
Over het algemeen gebruik je kraanwater om thee te zetten. Het kraanwater in Nederland is prima drinkbaar, maar niet optimaal als je er thee van wilt maken. Misschien heb je een kraan waar het water al kokend uitkomt, of moet je het nog in de waterkoker aan de kook brengen. Voor het calciumgehalte in het water maakt dit geen verschil. Het kraanwater dat we in Nederland drinken, is afkomstig van grondwater en oppervlaktewater. Desondanks dat dit door professionele bedrijven gefilterd wordt alvorens wij het uit de kraan drinken, zijn er nog altijd verschillende mineralen in terug te vinden. Denk hierbij aan kalk, magnesium en calcium. En met name calcium zorgt voor het olieachtige laagje op je thee. Klinkt niet zo smakelijk, toch? Gelukkig tast het niet je gezondheid aan, maar het beïnvloedt wél de smaak.  

Hoe zorg je voor een smakelijker kop thee?
Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat het water de smaak van je thee niet aantast. Je kunt bijvoorbeeld flessenwater gebruiken. Een veel makkelijkere manier is het filteren van je kraanwater met een waterfilter. Je kunt dan nog altijd het water uit de kraan gebruiken, maar je filtert eerst het water zodat er een optimaal mineralengehalte ontstaat. Met een waterfilter in huis heb je altijd perfect gebalanceerd water bij de hand voor het lekkerste kopje thee. Het zorgt voor een smaak en geur van de thee zoals dat bedoeld is. Dus wil je nog lekkerdere thee? Filter dan het water met een waterfilter. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn, genieten maar!  

×