Gratis verzending v.a. € 45,-
Nu besteld, direct verzonden!

Natuurlijk water met AQV


Gezond water voor lichaam en geest

De AQV waterfilter: een filter die nabootst hoe water zich gedraagt in de natuur. Geïnspireerd door de gezonde levensstijl in het Verre Oosten. Daar waar lichaam en geest worden betrokken in het waterzuiveringsproces. Fabrikanten kijken er op een heel andere manier naar water dan in het Westen. Zij onderzochten hoe de natuur drinkwater maakt, mineralen in het water komen en hoe water wordt gevitaliseerd. Alle kennis is verwerkt in de AQV waterfilter.

Geproduceerd in Zuid-Korea filtert, mineraliseert, vitaliseert en alkaliseert de AQV waterfilter het water. Meer dan 99% van onder andere GenX, medicijnen, hormonen, pesticiden en chemicaliën worden door de meertrappenfilters uit het water gefilterd. Met als resultaat water zoals water hoort te zijn!

Unieke filtercombinatie

Door de keramische voorfilter met een filterfijnheid van 0,0002 millimeter druppelt het water heel langzaam door het filter, vergelijkbaar met het druppelen van regenwater. Vervolgens komt het water in een meerstappenfilter terecht, deels gemaakt uit zeer fijn actief koolstof van onder andere kokosnootschillen. Het water druppelt door diverse lagen zoals silica, zeoliet, kaolien, toermalijn, klei- en biokeramische korrels. Elke laag filtert schadelijke stoffen uit het water. Het water wordt zo goed gefilterd, dat zelfs een deel van de mineralen uit het water verdwijnt. Mineralen in water zijn juist ontzettend belangrijk. Om dit te compenseren, zijn Elvan mineraalstenen in de opvangtank toegevoegd. De stenen voegen meer dan 18 verschillende mineralen en sporenelementen aan het water toe. Met als resultaat schoon gefilterd water, voorzien van de benodigde natuurlijke mineralen.

De AQV waterfilter is zo uniek omdat het gefilterde water ook nog eens wordt gevitaliseerd. Het vitaliseren van water heeft als voordeel dat het water makkelijker door ons lichaam wordt opgenomen. Ons lichaam hoeft het dan zelf niet meer te vitaliseren, een inspanning die bij niet vitaal leidingwater energie kost. In natuurlijke waterbronnen wervelt het water. AQV bootst dit na tijdens het uittappen van het water. Magneten brengen het water in een werveling, met gevitaliseerd water als resultaat. Precies zoals het water zich in de natuur gedraagt!

Wil je daarnaast ook nog de zuren in je lichaam in balans brengen? Kies dan voor het toevoegen van een speciale ph-ring voor alkalisch (basisch) water.

De AQV waterfilter

  • Filtert tot wel 99,9% vervuilende stoffen uit het water.
  • Verwijdert micro plastics uit het water.
  • Filtert 99,99% van de GenX stoffen uit het water (potentieel zeer zorgwekkende stof welke wordt gebruikt in sommige pannen met antiaanbaklaag).
  • Voorziet het water van mineralen en sporenelementen.
  • Vitaliseert het water.
  • Maakt het water, naar keuze, licht alkalisch of pH neutraal.

Waarom water filteren?

Grondwater en oppervlaktewater worden in Nederland als bronnen voor ons drinkwater gebruikt. Vervuiling van dit water neemt toe door landbouw, industrie, rioleringen en oude bodemverontreinigingen. Rioolwaterzuiveringsinstallaties krijgen steeds meer moeite om afval zoals geneesmiddelen, cosmetica en insecticiden uit het water te filteren. Dit afval tast de kwaliteit van onze waterbronnen aan.

Zoveel mogelijk afvalstoffen worden door het zuiveringsproces van drinkwaterbedrijven uit ons drinkwater verwijderd. Toch blijven nog altijd zeer lage concentraties afvalstoffen in het drinkwater achter. Volgens het RIVM niet in een mate waarin het een gevaar voor de volksgezondheid zou vormen. Maar kraanwater in Nederland is lang niet meer zo schoon als we denken. Echt zuiver water drinken met natuurlijke mineralen? Filter dan je water met een AQV waterfilter!

Begrippenlijst AQV

Gevitaliseerd water
Water in de vrije natuur maakt een wervelende beweging. Gevitaliseerd water bootst deze natuurlijke werveling na. Ons lichaam bestaat ongeveer voor de helft uit water. Ook de structuur van water in onze lichaamscellen is van nature vitaal. Dit betekent dat ons lichaam water moet vitaliseren om op te nemen. Dat kost ons lichaam energie. Het voordeel van vitaal water is dat het lichaam dit zonder inspanning kan opnemen.  

Alkalisch water
Een groot deel van ons voedsel beïnvloed de lichamelijke pH-waarde. Ons dieet zorgt ervoor dat ons lichaam steeds zuurder wordt. Vlees, vis, kaas en koolzuurhoudende dranken zijn bijvoorbeeld verzurend. Bij een te zuur lichaam hebben onze organen moeite om gifstoffen uit het lichaam te drijven. Daarom is het belangrijk dat onze pH-waarde in balans is. Alkalisch water is minder zuur dan gewoon kraanwater. Daarmee kan alkalisch water het te veel aan zuur in je bloed neutraliseren en helpt het zure afvalstoffen af te voeren.

pH neutraal water
pH geeft de zuurgraad aan van het water. Bij pH-neutraal water heeft het water een zuurgraad van ongeveer 7.  

GenX
GenX is een chemische stof die wordt gebruikt voor de coating van onder andere pannen. Onderzoek heeft aangetoond dat in het Nederlands drinkwater kleine hoeveelheden GenX aanwezig zijn. De concentratie is zo laag dat dit vooralsnog niet schadelijk is voor het lichaam. Echter, het blijft een giftige stof die in hoge concentraties kankerverwekkend kan zijn en tot leverproblemen kan leiden.

Mineralen
Mineralen zijn belangrijke bestanddelen die van nature in water voor komen. Mineralen zoals calcium en magnesium zijn bijvoorbeeld goed voor onze botten en spierwerking.

Sporenelementen
Sporenelementen zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van je lichaam en komen van nature in water voor. Sporenelementen zoals ijzer zorgen er bijvoorbeeld voor dat zuurstof door het lichaam wordt getransporteerd en ondersteunen een goede weerstand.

×