Keramisch filter AQV 5/10/12 (AquaVit)

Los keramisch waterfilter, geschikt voor de AQV 5 liter, 10 liter en 12 liter (AQV Systems is de nieuwe naam van AquaVit). 

Met een doorlaatopening van slechts 0,2 micron houdt het alle bacteriën buiten de deur! Ook chemicaliën zoals medicijnresten, pesticiden en medicijnresten worden uit het kraanwater gefilterd. 

Het keramisch filter van de AQV (AquaVit) dient elk jaar te worden vervangen. Koop hier uw vervangingsfilter

Meer details

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 25,00 incl. BTW


Beoordelingen

Keramisch waterfilter voor de AQV Waterfilters

Los keramisch waterfilter, geschikt voor de AQV 5 liter, 10 liter en 12 liter (AQV Systems is de nieuwe naam van AquaVit). 

Productvoordelen van het AQV keramisch waterfilter

Het water wordt gefilterd door een keramisch filter met een uiterst kleine doorlaatopening van 0,2 micron. De doorsnede van de meeste bacteriën bedraagt tussen de 0,25 en 1,0 micron. Hierdoor worden onder andere bacteriën, protozoa en kalk uit het water gefilterd. Vanwege de uiterst kleine doorlaatopening filtert u ongeveer 1,5 liter water per uur. 

Onderhoud van het AQV keramisch waterfilter

Elk jaar vervangen (of na 1.800 liter).

Voor welke systemen is dit keramisch filter geschikt?

Geschikt voor de waterfilters van AV Systems, voor de AquaVit filters, maar ook voor de Keosan, Nikken en Aqualine waterapparaten. 

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

1 Beantwoorde vragen

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)
  • Gevraagd door Onno Reibestein
    op 2016-07-29
    Geachte heer, mevrouw,Onze aquavit filter wordt groen. We hebben deze sinds maart 2016. Graag vernemen wij wat hier de oorzaak van is.Met vriendelijke groet, Onno Reibestein Antwoord:
    Beste Onno,Dat is zonder twijfel vervuiling uit het water en eventueel algengroei. Een toelichting:Door de uiterst kleine doorlaatopening in het keramisch filter (0,2 micron) blijft een groot deel van de organische vervuiling (bacteriën e.a.) achter het keramische filter hangen. Daarom is het erg belangrijk om het keramisch filter goed schoon te houden. Bij minimale vervuiling volstaat maandelijks, maar bij ernstiger vervuiling is wekelijks noodzakelijk. Het filter spoel je eenvoudig schoon onder stromend koud water, eventueel met een zachte doek. Bij ernstige vervuiling kan het filter ook in een schaal met een eetlepel natuurazijn worden gelegd. Naast schoonmaken zijn de volgende tips zinvol: zet het filter niet in de nabijheid van een warmtebron zet het filter niet in direct zonlicht gebruik je het filter enige dagen niet, laat het dan leeglopen en zorg ervoor dat de onderdelen aan de lucht kunnen drogen. Als je namelijk de deksel op een nat filter laat, kan de condens niet ontsnappen. Dat is een ideale groeibodem voor de bacteriën in het filter. Wij hebben diverse testen gedaan. Het filter is zo dik en intensief, dat de vervuiling aan de buitenzijde van het keramisch filter niet door het filter heen dringt. Er is dus geen enkele zorg hierover nodig. Sommige klanten hebben 1,5 jaar lang een schoon filter, bij anderen is het binnen 3 dagen volledig groen. Dat is afhankelijk van zowel de waterkwaliteit als de kwaliteit van de waterleiding.Mocht je je er erg aan storen, dan kunnen we op verzoek een gesloten bovenbak aanbieden. Die heeft dezelfde kleur als de voet van de AQV. Dan hoef je er niet tegen aan te kijken als je dat storend vindt.Hartelijke groet, Rosa

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...