Hoe filter je het best? Daar zijn verschillende manieren voor?

Wil je ook de stap zetten en zelf filteren? Dan zijn er verschillende manieren om dat te doen. Grofweg zijn er de volgende methodes:

  • Gebruik van filterkannen. Dit is de eenvoudigste en goedkoopste manier om water zuiverder te maken. De meest populaire kannen zijn de kannen van Brita. Echter, Brita geeft zelf aan dat hun filters slechts 85% van de chloorresten en 70% van de pesticiden verwijderen en de filterresultaten bij geneesmiddelen zijn helaas wisselend. Ik vind zelf de filterkan dus alleen maar geschikt als jouw motto is: "beter iets dan niets". Maar let erop dat je jezelf niet in de maling neemt.
  • Gebruik van Ionizers. Ook een redelijk goedkope variant. Temeer omdat de filters van Ionizers vaak een jaar meegaan, dit in tegenstelling tot filterkannen waarbij de filters elke maand worden vervangen. Een handige meeneem ionizer is de RVS AlkaSportZ Ionizer van 0.33 liter, die het water niet alleen filtert maar ook mineraliseert. Dat zijn nog eens twee vliegen in 1 klap! Is deze te klein voor je, dan kan je kiezen voor een kunststof variant van 0.66 liter, de Waterman Ionizer.
  • 4-in-1 thuissystemen voor thuis water filteren. Ik noem hier de AquaVit 5 liter variant of de AquaVit 12 liter variant. Deze thuissystemen filteren, mineraliseren, vitaliseren en maken alkalisch/basisch water. Wat ik het best aan deze apparaten vind, is dat deze filters een superkleine doorlaat opening hebben van 0.2 micron! Deze filters laten geen rommel door! Koop je een ander filter, check dan altijd zelf de doorlaatopening van de filters. De doorlaatopening bepaalt immers wat er wel doorheen kan en wat er niet doorheen kan. De AquaVits zijn losse apparaten, zeer compact, werken niet op stroom en zijn dus supergemakkelijk in gebruik.
  • Filters en ionizers aansluiten op de waterleiding. Dit is natuurlijk de meest rigoreuze oplossing! Al je kraanwater loopt in dit geval door het filter zodat je weet dat elk glas, elke pan, of zelfs je afwaswater gefilterd is. Eenmaal geïnstalleerd op de waterleiding wil je niets anders meer! Elke erkende loodgieter kan een IonBron waterfilter en vitalisator plaatsen!