AQV 5 - 5 liter - Waterfiltersysteem

4-in-1 watersysteem. Het filtert, mineraliseert, vitaliseert, en maakt bij gebruik van de meegeleverde pH-ring alkalisch/basisch water. Ofwel, kristalhelder en gezond drinkwater in een handomdraai. 

Dit multifunctionele waterapparaat filtert, mineraliseert, vitaliseert en alkaliseert. Water zoals water bedoeld is: water dat wel door je cellen kan worden opgenomen.

Meer details

5
5.00/5 - 1 beoordeling

Beoordeling toevoegen

€ 199,00 incl. BTW


Beoordelingen

AQV 5 - 5 liter - Waterfiltersysteem

 • filtert diepgaand middels keramisch filter en meerstappenfilter
 • mineraliseert door verrijking met 18 mineralen van de Sunmac® mineraalstenen
 • vitaliseert middels de magneet van 1.200 Gauss in de kraan, waardoor het water wordt geïoniseerd
 • alkaliseert bij gebruik van de meegeleverde pH-ring die de pH waarde van het water met 1 - 1,5 pH punt verhoogt

Voordelen van het AQV filter

 • Filtert, mineraliseert en vitaliseert
 • Het water wordt licht alkalisch bij gebruik van de meegeleverde pH-ring
 • Maakt van kraan-, regen(ton)-, rivier- of slootwater helder en gezond drinkwater
 • Geen gesjouw meer met waterflessen
 • Kan overal geplaatst worden (er is geen stroom of wateraansluiting nodig)
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen zoals bpa en ftalaten
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Geen bacteriewerking door het zilver in de mineraalstenen, dus altijd vers water

Mineraal bronwater zoals wij dat kennen in Nederland ontstaat doordat regenwater langzaam door verschillende bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd, en neemt het belangrijke mineralen en sporenelementen op. Simpel gezegd wordt in de aqv de natuur nagebootst. 

Wil je weten welke stoffen de AQV uit jouw water filtert klik dan op de knop hieronder om de onderzoeksresultaten in te zien.

Onderzoeksresultaten AQV 5 en AQV 12 waterfiltersysteem

Is dit een duur apparaat?

Kraanwater is per 1000 liter € 1,50 en regenton water is zelfs gratis. Water in pet-flessen is al snel 200 keer duurder.

Tip: altijd schoon drinkwater op vakantie

Neem dit kleine maatje mee op vakantie! Hij wordt geleverd in een doos van 26 x 26 cm en weegt slechts 3,5 kg. Hou vanaf vandaag nog op met sjouwen van flessen water in het buitenland maar filter zelf kraanwater! 

Kenmerken AQV systeem

Artikel AQV 5 liter
Type 4-in-1 waterfiltersysteem
Inhoud 3 liter in de onderste en 2 liter in de bovenste tank
Afmetingen 

Hoogte: 46 cm   -  Doorsnee basis: 24 cm  -  Diepte (inclusief kraantje): 29 cm

Gewicht 3,5 kg
Techniek meerstappen filtratie d.m.v. zwaartekracht
Aantal filters 1x keramisch en 1x meerstappenfilter (vervangen na 1 jaar)
pH-ring1 ring voor optioneel gebruik (vervangen na 1 jaar)
Mineraalstenen 1 set van 750 gram, hiervan is +/- 200 gram met zilver geïmpregneerd. (Elke 3 jaar vervangen)
Garantie  2 jaar 
Levering Inclusief filters en pH-ring voor 1 jaar en zilver/mineraalstenen voor 3 jaar 
Prijs € 199,00 (incl. 21% BTW) 

 

Onderhoud

De AQV is heel onderhoudsvriendelijk. Beide filters worden jaarlijks vervangen en de mineraalstenen slechts elke 3 jaar.

Behalve vervanging van de filters hoeft alleen het keramisch filter maandelijks schoongemaakt te worden. Klik hieronder op de knop om de onderhoudshandleiding te lezen.

Onderhoudswijzer AQV 5 en AQV 12 waterfiltersysteem

 

Recensies (1)

Caroline

2015-09-21
5

Ben super enthousiast over de AquaVit! Behalve dat het water heerlijk van smaak is, ben ook blij met de verhoogde pH waarde. Mijn gefilterde water heeft nu een pH van rond de 8,8 en daar ben ik dik tevreden mee.

 
Pagina:1
Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

45 Beantwoorde vragen

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)
 • Gevraagd door H.Kerkstra
  op 2015-03-02
  Wat kost de vervanging van -inclusief verzending- : 1. Het meerstappenfilter 2. Het keramisch filter 3. De mineraalstenen Antwoord:
  Dag familie Kerkstra,Bedankt voor de vraag. Het vervangen van het meerstappenfilter kost voor de AquaVit 5 liter 39 euro. Dit is het alkalisch filter. We hebben ook een niet-alkalisch filter en die kost 35 euro. De prijs van het meerstappenfilter van de AquaVit 12 liter is 40 euro. De niet-alkalische versie is 36 euro.Het keramisch filter is universeel en kost 25 euro.De stenen voor de AquaVit 5 liter kosten 25 euro (750 gram). De mineraalstenen voor de AquaVit 12 liter kosten 30 euro (1000 gram).De verzendkosten boven de 45 euro zijn gratis. Het is raadzaam om het alkalisch filter en het keramisch filter tegelijk te vervangen. Het bedrag komt dan boven de 45 euro, dus betalen wij de verzendkosten.
 • Gevraagd door Jenny
  op 2015-03-06
  Wanneer je de AquaVit 5 vult met water, hoe lang duurt het dan voordat je dit water kunt gaan gebruiken? Loopt het direct door of heeft het een bepaalde tijd nodig om gezuiverd etc te worden.. Hoe lang zou het water in de AquaVit moeten blijven om aan zijn maximum kwaliteit te geraken?? Antwoord:
  Dag Jenny,Het duurt 1 uur om 1,5 liter water te filteren. De eerste keren zal het wellicht wat langzamer gaan omdat het systeem dan nog nieuw is. Als het water in de onderste tank zit, is het direct klaar voor gebruik. Het hoeft niet een bepaalde tijd in de tank te blijven zitten.Fijne avond!Groet, Maureen
 • Gevraagd door Nicole
  op 2015-03-20
  Hoe vul je de tank met water? Is hier een film van over het gebruik? Antwoord:
  Dag Nicole.Je kunt de watertank vullen met bijvoorbeeld een karaf water. Zelf heb ik de waterfilter dicht bij mijn kraan staan dus ik haal de bovenste tank eraf en vul het met kraanwater. Dat gaat lekker snel:)Groet, Maureen
 • Gevraagd door leonie
  op 2015-03-20
  Is het water ook geschikt voor babyvoeding? Ik vraag dit omdat er mineralen worden toegevoegd. Bedankt voor het antwoord. Groeten Leonie Antwoord:
  Dag Leonie,Bedankt voor je mail. Ik heb het nog even extra gecheckt bij de leverancier en die geeft aan dat dit water zeker ook gebruikt kan worden voor babyvoeding. Er worden mineralen aan het water toegevoegd maar in beperkte mate. Het bootst natuurlijk mineraalwater na.Hartelijke groet, Maureen
 • Gevraagd door een gast
  op 2015-03-21
  Hoelang kun je het water in de filter laten zitten Antwoord:
  Dag Maaike,Het water dat is gefilterd is schoon. Daarbij zitten er mineraalstenen in het water en een aantal van hen bevatten colloidaal zilver. Dit houdt eventuele algengroei tegen. Daarom zeggen wij dat het water zeker een week lang in de tank kan blijven zitten. Wellicht wel langer, maar zeker een week.Hartelijke groet, Maureen
 • Gevraagd door Marianne
  op 2015-03-22
  Hallo je kunt toch niet zomaar 1,5 liter water met een ph van 9 gaan drinken? Als je altijd 1,5 liter britta water drinkt (in mijn geval) Antwoord:
  Dag Marianne,Bedankt voor je mail. Ik denk dat dit wel kan hoor. Veel mensen vervangen de Brita kan voor de AquaVit, maar ik weet natuurlijk niet of jij hier ook zo over denkt. De AquaVit doet meer dan Brita. Het heeft een kleinere doorlaat opening bijvoorbeeld (0,2 micron), het vitaliseert het water. Daarnaast worden er mineralen aan het water toegevoegd en maakt de AquaVit het water basisch.Hartelijke groet, Maureen
 • Gevraagd door Dirks, fam.
  op 2015-03-22
  Lieve mensen, graag wil ik weten welke stoffen dan precies door dit apparaat uitgefilterd worden en welke 17 mineralen exact worden toegevoegd. Als voorbeeld: worden antibiotica-resten, anti-conceptiepil-resten, kwik, lood, andere zware metalen, gifresten zoals landbouwbesproeingsmiddelen etc.etc. uitgefilterd? Alleen de algemene melding dat er zoveel wordt uitgefilterd en dan alleen de specifieke melding van 2 van die stoffen is voor mij onvoldoende informatie. En toevoeging van mineralen kan ook gevaarlijk zijn als je zelf dagelijks mineralensupplementen aan je voeding toevoegt, dus welke precies worden dan toegevoegd? Op basis van de informatie die nu wordt gegeven, zou ik dit apparaat niet kopen. Ik hoor graag van jullie. Antwoord:
  Dag familie Dirks,Bedankt voor de vraag. De AquaVit filtert protozoa, bacteriën en chemicaliën. Dit is voor u te algemeen en dat snap ik ook. Om op u vraag een antwoord te geven. Wat u noemt dat filtert het apparaat. Ik zal u zo even een testrapport mailen, wellicht interessant.Er worden 18 mineralen aan toegevoegd: calcium, chroom, fosfor, germanium, jodium, kalium, kobalt, koper, magnesium, mangaan, molybdeen, natrium, potassium, selenium, sodium, ijzer, zwavel en zink. De mineralen worden in zeer kleine hoeveelheden aan het water toegevoegd. Dit kan dus absoluut geen kwijt in combinatie met een voedingssupplement.Hartelijke groet, Maureen
 • Gevraagd door een gast
  op 2015-03-24
  Zit er plastic in de AquaVit 5? Want op de foto lijkt het plastic of is het van keramic? Antwoord:
  Dag,De watertank is van hard plastic. Uiteraard bpa vrij.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Lucienne
  op 2015-03-25
  Vandaag de 5 liter binnen gekregen. Als het onderste reservoir geheel gevuld is met water en het bovenste reservoir ik ook voorzien van water dan lekt dit water weg tussen beide reservoirs. Dit lijkt me niet normaal. Weet u raad? Antwoord:
  Dag Lucienne.Bedankt voor je bericht. Als beide tanks vol zitten dan stroomt het water over. Dat klopt. Er moet wat ruimte over zijn in beide tanks, dan is het probleem verholpen.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Anne
  op 2015-03-28
  Ik ben nu een paar dagen in het bezit van een AquaVit 5. Alles goed afgespoeld, filters, stenen etc. Ook 2x alles laten doorlopen voordat we het water gingen drinken.Maar de 2e dag bleek er in de onderste tank vanbinnen een aanslag rand te zitten en er dreef ook duidelijk een vieze laag op het gefilterde water. Ik heb al het water weggegooid, weer alles omgespoeld en de kunststof met afwasmiddel weer schoongemaakt.Opnieuw water erin gedaan. Wéér is er een rand ontstaan, het is niet iets wat je in je schone water wil zien. Wat is dat? Kan het kwaad? Hoe kan dit voorkomen worden? Antwoord:
 • Gevraagd door Josje de Klerk
  op 2015-04-04
  Wat filtert de Aquavit precies uit het kraanwater (stoffen en procenten)? Antwoord:
 • Gevraagd door Eline
  op 2015-04-07
  Goedemiddag, Ik vroeg mij af of het filtersysteem ook het water ontkalkt? Antwoord:
  Dag Eline,Absoluut! Het kalk wordt uit het water gefilterd.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Petra Broere
  op 2015-04-08
  Beste heer/ mevrouw,Ik wil graag weten, wanneer je hier water in doet, hoe lang het duurt voor het gefilterd is.Met vr. Gr,Petra Broere Antwoord:
  Dag Petra,De AquaVit filtert 1,5 liter water per uur.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Petra Broere
  op 2015-04-08
  Beste heer/ mevrouw,Mogen bepaalde onderdelen van dit apparaat in de afwasmachine? Hoelang is de garantie en gaat het apparaat mee wanneer je eens per het meerstappenfilter en het keramisch filter vervangt en de stenen eens per drie jaar?Met vr. Gr,Petra Broere Antwoord:
  Dag Petra,Nee, de onderdelen hoeven en mogen niet in de vaatwasser. Dat is ook niet nodig. Als je de AquaVit wilt schoonmaken dan kun je dat het beste doen met wat lauwwarm water en een droge doek.De garantie op het apparaat is 2 jaar. Hoe lang het apparaat meegaat is aan jou, denk ik. Het apparaat kan bij het jaarlijks vervangen van de filters een leven lang mee gaan.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Christien
  op 2015-04-09
  Kun je de pH variëren ,ik vind 9 aan de hoge kant? Antwoord:
  Dag Christien,Het alkalisch meerstappenfilter in de AquaVit zorgt ervoor dat de Ph waarde van het water met ongeveer 2 punten omhoog gaat. De Ph waarde van het kraanwater bepaalt de uiteindelijke waarde. Als je dat te hoog vindt dan kun je er ook voor kiezen om een niet alkalisch meerstappenfilter te gebruiken.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Carolien van der Zee
  op 2015-04-14
  Goedemiddag,Ik ben geïnteresseerd in de aquavit en zodoende heb ik nog een paar vragen: * Hoe lang moet het water in de aquavit zitten voordat het volledig gezuiverd en gevitaliseerd is. * Is het ook verstandig om water dat je gebruik voor thee en koffie ook te zuiveren door middel van de aquavit of heeft dit weinig toegevoegde waarde.Alvast bedankt voor de antwoorden. Antwoord:
  Dag Carolien,Bedankt voor je mail.De AquaVit filter 1,5 liter water per uur. Het heeft zeker toegevoegde waarde om koffie en/thee ook te drinken met gefilterd water. Hoe zuiverder het water, des te beter voor je lichaam.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Mogelijke klant
  op 2015-05-22
  Beste mensen van optimaalwater, ik overweeg een filter bij jullie te bestellen, maar heb nog een aantal vragen. En graag een eerlijk antwoord aubHoeveel liter water kan er maximaal in 1 keer in? Hoe lang duurt het voordat al dit water helemaal schoon is? Verwijdert dit filter fluoride? Deeltjes metaal? En al die andere troep die erin zit Hoe lang gaat dit ding mee? Hoeveel onderhoud en schoonmaken vergt het? Antwoord:
  Hallo,Bedankt voor je vragen. In de AquaVit 5 kan 5 liter, maar om er zeker van te zijn dat de AquaVit niet overstroomt, zou ik 4,8 liter aanhouden. De AquaVit filtert 1,5 liter per uur. Het bootst eigenlijk een bergbeekje na dus het is logisch dat het proces langzaam verloopt. Overigens ondervind je daar geen 'last' van want zolang de watertank gevuld is, kun je onbeperkt gefilterd water drinken. De AquaVit filtert bacterien, chloor, zware metalen, en medicijnresten. Dat is juist zo mooi aan dit systeem. Groet, Maureen
 • Gevraagd door Gast
  op 2015-05-28
  Hoe lang doe ik met al deze soorten filters etc? Antwoord:
  Dag Julian,Na ongeveer een jaar of 2000 liter gefilterd water, vervang je het filter van de AquaVit.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Hans
  op 2015-06-17
  Is het plastic in de aquavit bpa en ftalatenvrij? Antwoord:
  Dag Hans,Jazeker. De AquaVit is gemaakt van bpa vrij en ftalatenvrij kunststof.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Yvonne
  op 2015-07-12
  Ik ga straks 3 weken op vakantie: is het het beste om 3 weken lang water in de aquavit te laten staan, of is het beter om het water te verwijderen en de aquavit droog te laten staan (om hem na drie weken weer te vullen met water)? Antwoord:
  Dag Yvonne, Als je langer dan een week weg bent, kun je het beste de waterfilter leeg maken. De stenen en filters drogen (je haalt ze uit de waterfilter en legt ze bijvoorbeeld in een schaaltje). Als je terug bent dan zet je de filter weer in elkaar, spoelt de filter een keer door en je kunt weer genieten van het water.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Marloes
  op 2015-07-13
  Inmiddels een paar maanden de aquavit 5 liter in mijn bezit en zeer tevreden. Nu mee op vakantie, gewoon het hele ding in zijn geheel in een grote tas gezet, ideaal niet met flessen slepen! Ik ben wel nog benieuwd welk filter standaard is meegeleverd, wel of niet pH verhogend? Antwoord:
  Dag Marloes,Bedankt voor je bericht. Goed idee om de waterfilter mee te nemen op vakantie. Hij staat zo in elkaar. Standaard wordt het alkalisch filter meegeleverd (pH verhogend). Fijne vakantie! Maureen
 • Gevraagd door Arthur
  op 2015-07-13
  Na 3 weken de aquavit gebruikt te hebben op vakantie, is er een bruinige aanslag op het keramische filter gekomen. Hij doet zijn werk kennelijk goed maar hoe kan ik dit het beste schoonmaken? Antwoord:
  Dag Arthur,Wat goed dat je de waterfilter meegenomen hebt op vakantie. Het filter heeft zijn werk inderdaad goed gedaan! Je kunt de bruine aanslag er voorzichtig afhalen met KOUD water en een droge doek.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Patty
  op 2015-07-21
  Even ter preventie een vraag: er staat dat er alleen koud water in gedaan mag worden. Is handwarm (bijvoorbeeld als je net de warme kraan gebruikt hebt en het is nog net niet helemaal koud) al te warm. En wat gebeurt er eigenlijk als er (te) warm water gebruikt wordt. Wat gaat er stuk, of moet sneller vervangen worden. En hoe kan je eigenlijk, voor de toekomst, meten, zien of de stenen en filter vervangen moet worden. Kan me niet voorstellen dat iemand bij houdt hoeveel liter er inmiddels doorheen gegaan is. Welke filterfunctie laat het dan als eerste afweten. Antwoord:
  Dag Patty, Bedankt voor je bericht. Het keramisch filter is niet geschikt voor warm water. Het materiaal zal week worden en breken. Daarom adviseren wij koud water.Als u de waterfilter koopt dan vervangt u na 2000 liter water of na ongeveer een jaar de filters. Deze kosten 25 euro en 39 euro. De stenen vervangt u 1 x in de 3 jaar. Deze zijn 30 euro. U krijgt van ons ook een mail na ongeveer 11 maanden met daarin een reminder.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Julia
  op 2015-08-14
  of deze bestelling alleen het apparaat betreft of ook geleverd wordt met de alkalische en keramische filters en de stenen? Antwoord:
  Beste Julia, het waterapparaat wordt compleet geleverd bij een eerste levering. Dat betekent inclusief 1 keramisch filter, 1 alkalisch filter en 1 set mineraalstenen. De vervangingsfilters dient u zelf na een jaar of 2.000 liter opnieuw aan te schaffen. De mineraalstenen vervangt u eenmaal per 3 jaar. Hartelijke groet, Rosa
 • Gevraagd door Julian Buitenhuis
  op 2015-08-15
  Hallo Optimaalwater,Ik ben een jongen van 18 en nog vollop in ontwikkeling. Ik wil graag zo zuiver mogelijk water drinking waarbij ik het vooral belangrijk vind dat het vrij is van medicijnen en BPA etc. Het voordeel van bronwater is dat het naar mijn weten zeer zuiver is ( geen of weinig verontreiniging ) tot dat het in een plastic fles met BPA wordt gestopt... Zuiverd AquaVit 5 ook op het gebied van bijv. plastic, medicijnen en BPA ? Raakt het apparaat nooit verstopt of moeten er filters vervangen worden ?Met vriendelijke groet,Julian Buitenhuis Antwoord:
  Hi Julian,De keuze voor het best passende waterapparaat is voor iedereen lastig, omdat je eerst moet weten wat je het meest belangrijk vindt. De AquaVit brengt het water terug in zijn oorspronkelijke vorm, dus het filtert, het mineraliseert (voegt mineralen toe), het alkaliseert (verhoogt de pH-waarde) en het vitaliseert (laat het water weer wervelen waardoor het hexagonaal wordt). Er wordt gefilterd met 2 filters: het keramische filter filtert alles uit het water wat een vorm heeft, bijvoorbeeld (organisch) restafval en het meerstappenfilter filtert bovendien de gassen (zoals chloor, wat aan het actieve carbon gebonden wordt) en het zeoliet filtert bovendien zware metalen uit het water. Medicijnresten, hormonen, pesticiden worden allemaal gefilterd. De AquaVit bevat geen BPA of andere weekmakers, dus daarover hoef je je geen zorgen te maken!De filters vervang je beiden eenmaal per jaar of na 2.000 liter.Heb je nog vragen, bel ons gerust op 020 - 30 90 400.
 • Gevraagd door C. Buitenhuis
  op 2015-10-07
  Kan het apparaat ook gebruikt worden zonder dat je de mineraalstenen erbij doet? Of kun je ook toe met maar enkele mineraalstenen? Dit i.v.m. ernstige overgevoeligheid voor bepaalde mineralen. Antwoord:
 • Gevraagd door Fam. Dirks
  op 2015-10-17
  Lieve mensen, ik heb al eens eerder een vraag gesteld die prima beantwoord is. Nu heb ik een laatste vraag waarvan ik hoop dat deze ook net zo prima beantwoord wordt. Het betreft de Ph-waarde die door dit apparaat wordt verhoogd met 2 eenheden. Hoe kom ik erachter wat de Ph-waarde is van het kraanwater in Midden Limburg? Dit water is nl. erg "hard"; we hebben heel veel last van kalkafzettingen in het water, zelfs zo erg dat douche- en kraankoppen elke maand uit elkaar moeten worden gehaald en gereinigd omdat de leidingen daarvan dan zijn dicht geslipt en wij minder water uit de kraan krijgen. De reden waarom ik dit graag wil weten, is dat ik er nu aan toe ben jullie filter te kopen, maar niet op een Ph-waarde wil uitkomen hoger dan 7,5 Ph (neutraal). Wanneer ik dit weet, weet ik ook of ik voor een alkalisch/ of een niet-alkalisch filter moet kiezen. Ik hoor heel graag van jullie. Hartelijk dank alvast. Antwoord:
  Hallo, hartelijk dank voor je vraag. Elk waterbedrijf publiceert de meetgegevens op de eigen website. In Limburg is dat WML. De pH waarde van kraanwater ligt overal in NL tussen de 7 en 8,5. Dat is dus ook in Limburg het geval, maar check de site van WML voor de exacte meetgegevens. Het zou me niets verbazen als de pH waarde van kraanwater in Limburg uit zichzelf al boven de 7,5 uitkomt. Wil je niet boven een pH-waarde van 7,5 uitkomen, bestel dan je AquaVit met een niet-alkalisch filter.
 • Gevraagd door H. van Loenen
  op 2015-12-09
  Ik ben me aan het oriënteren over filters en heb enkele vragen: -Ik las in een antwoord dat er ook jodium werd toegevoegd aan het water in het filtersysteem, waarom? Is jodium niet juist úit het (kraan-) water gehaald omdat we teveel binnenkregen, of heb ik dat mis begrepen? - Zit er een meter op de filter? Zodat ik kan zien of er 2000 liter doorheen gegaan is? Ik zou de filter voor 1 persoon gebruiken en doe er misschien wel langer mee dan een jaar als er nog geen 2000 liter mee gefilterd is. -Ergens lees ik dat 'men' liever het water niet boven de 7.5 ph waarde wil hebben, waarom niet? Antwoord:
 • Gevraagd door Vanessa hoffman
  op 2016-02-17
  Hoeveel tijd duurt het ( na het vullen van het apparaat met water) vooraleer het optimaal is om te drinken? Is 5 liter ook haalbaar met een 4 persoonsgezin? Zo nee, waarom niet? Antwoord:
  Dag Vanessa, Bedankt voor je vraag. De AquaVit filtert 1,5 liter water per uur. Dat lijkt niet veel maar je hebt twee delen; een bovenbak en een onderbak. Als je zorgt dat er op tijd bijgevuld wordt, kun je de AquaVit prima met 4 personen gebruiken.
 • Gevraagd door Suzanne
  op 2016-03-03
  Ik zou graag willen weten of dit filter ook zonder de mineraalstenen gebruikt zou kunnen worden, teveel zilver etc is niet gezond. Antwoord:
  Beste Suzanne, Wij adviseren niet om het filter zonder mineraalstenen te gebruiken. Kraanwater is niet bijzonder mineraalrijk en als u dit water ook nog eens filtert, dan raakt u de laatste mineraalrestjes in het water ook kwijt. U drinkt dan water zonder mineralen en dat zou zich in uw lichaam als mineralenrover kunnen manifesteren. Ik zie wel twee andere opties: u verrijkt het water zelf met mineralen. U verwijdert het kleine deel van de stenen dat met colloïdaal zilver is behandeld. Dan houdt u de mineraalstenen zonder colloïdaal zilver in uw filter.
 • Gevraagd door een gast
  op 2016-03-25
  Hallo,Is die van glas of plastic ? Antwoord:
  Goedemiddag, de gehele behuizing van de AquaVit is van kunststof.
 • Gevraagd door marianne damen
  op 2016-04-21
  filtert dit systeem ook hormonen en pesticiden uit het water? Antwoord:
  Beste Marianne, Jazeker filtert dit systeem hormonen en pesticiden. Aankomende maand ontvangen we nieuwe testrapporten met Nederlands kraanwater, die we op deze site zullen publiceren. Hartelijke groet, Team Fitplein
 • Gevraagd door Marlaine
  op 2016-04-24
  Een praktische vraag: Is het mogelijk om een glas of pan onder het kraantje te plaatsen? Antwoord:
  Beste Marianne, Bij de AQV 5 en 12 is het mogelijk om een glas of pannetje onder het kraantje te plaatsen. Alleen de AQV 10 heeft geen mogelijkheid om een pannetje eronder te plaatsen. Hoge pannen kunnen niet onder de AQV 5 worden geplaatst. Daarvoor zal u het kraantje van de AQV over de rand van uw aanrechtblad moeten laten steken zodat u pannen van elke hoogte eronder kunt houden. Groet, Rosa
 • Gevraagd door Wendy
  op 2016-05-02
  Goedemiddag, ik zou graag willen weten of deze waterfilter ook lood uit het kraanwater filtert. Ik woon in een oud huis en vermoed dat er teveel lood in het kraanwater zit. Is het filteren met de AQV5 afdoende om al het lood uit het kraanwater te halen? Antwoord:
  Beste Wendy,De AQV heeft een KDF (Kinetic Degradation Fluxion) laag in het filter, welke speciaal is ontwikkeld om zware metalen zoals lood uit het water te filteren. Om deze reden wordt de AQV veel gebruikt in huizen met binnenleidingen die nog van lood zijn. Ook adviseer ik u om te bekijken of uw leidingen van lood zijn. Als u googelt hierop, ziet u voorbeelden van hoe loden leidingen eruit zien. Als u loden leidingen heeft, wordt er geadviseerd geen gebruik te maken van warm water uit te kraan (maar koud af te tappen en later pas op te warmen). Tenslotte wordt geadviseerd de kraan even door te laten stromen alvorens water af te tappen voor consumptie.
 • Gevraagd door Monique Damen
  op 2016-05-05
  Wat filtert dit apparaat uit het water? Is dit vergelijkbaar met koolstof gefilterd water? En wat kosten de vervangingsfilters? Antwoord:
  Hallo Monique, de AQV filtert organische resten, bacteriën, chemicaliën, medicijnresten en zware metalen uit het water. De AQV heeft óók een actief koolstoffilter, maar daarnaast nog een keramisch filter en een KDF filter. Eenmaal per jaar vervangt u de filters, dat kost u € 54,- per jaar. Eenmaal per drie jaar vervangt u de mineraalstenen, dat kost u € 25,- per drie jaar.
 • Gevraagd door Jan
  op 2016-05-18
  Hallo. Op deze site staat vermeld dat je hem ook voor water uit de regenton of sloot kunt gebruiken. Maar op een andere site heb ik gelezen dat hij hier niet geschikt voor is.Wat is nu de waarheid? Antwoord:
  Hallo Jan, Het waterfilter is geschikt voor regentonwater of slootwater. U doet alleen een stuk minder lang met de filters omdat deze dan veel vaker moeten worden vervangen. We hebben op dit moment een aantal klanten die het filter gebruikt voor regenwater. Het enige wat anders is, is dat het witte keramische filter wat sneller groene aanslag kan krijgen. Dit is algenvorming die groeit op de organische resten in regenwater (zoals pollen, stuifmeel en ander organisch materiaal).
 • Gevraagd door Marloes
  op 2016-06-05
  Een maand geleden een nieuw filter geplaatst. Ook meteen de pH waarde gemeten. Deze zat een maand geleden op 8.5 - 9. Vandaag de pH waarde weer getest, deze kwam nu op 7.5 uit, bijna gelijk aan het kraanwater. Dit vind ik natuurlijk erg teleurstellend. Hoe kan het dat de pH waarde nu zo'n stuk lager is? Antwoord:
  Beste Marloes, ik doe even navraag voor je. Ondertussen stuur ik je een nieuw filter toe! Hartelijke groet, Rosa
 • Gevraagd door alex Vrinzen
  op 2016-07-24
  Hoeveel en welke mineralen komen er vrij door de sunmac korrels? Antwoord:
  Beste Alex,De mineraalstenen zijn natuurlijke stenen, het is barley stone. Vanwege de poreusheid van de steen komen er mineralen in het gefilterd water terecht. Dat is vooral van invloed op de smaak, het water wordt er heel zacht van, qua afgifte van mineralen moet je je er niet teveel van voorstellen. Er worden mineralen toegevoegd via de zwarte filter cartridge, hierin zit een basisch mineralenconcentraat verwerkt.
 • Gevraagd door alex Vrinzen
  op 2016-08-10
  Bij de remineralisatie welke micromineralen komen er vrij en hoeveel mg Antwoord:
  Beste Alex, Er zit een basisch mineralenconcentraat in dat extra magnesium afgeeft ter verhoging van de pH waarde. De rest van de mineralen is afkomstig van de natuurlijke mineraalstenen. Dit is natuurlijke barley stone. Omdat dit een natuurlijke steensoort is, is niet aan te geven hoeveel er vrij komt, maar het is meer een smaakbeleving dan dat het ook maar enige waarde heeft voor de ADH van mineralen.
 • Gevraagd door Jurgen
  op 2016-08-14
  Beste Hoe laat de water kwaliteit die de "AQV5" waterfilter geeft zich vergelijken met de water kwaliteit van de "Waterman Ionizer" waarvan wordt gezegd: "In de test waarin meerdere portable waterfilters zijn getest is de Waterman waterionisator als de BESTE waterionisator uit de bus gekomen". (getest door Natural News) Is de kwaliteit vergelijkbaar? Worden er bij verzending van de AQV5 naar België verzenkosten gerekend? Antwoord:
  Beste Jurgen, In genoemde tests zijn alleen de echte portables, ofwel de kannen, meegenomen. De Waterman en de AQV zijn inderdaad heel goed vergelijkbaar qua functie. In tegenstelling tot andere filters filteren zij niet alleen, maar maken het water ook nog eens licht alkalisch. Onlangs is de AQV weer getest op filtercapaciteit en het mooie van de AQV is dat het aantoonbaar alle groeibronnen van bacteriën (uitgedrukt in koloniegetal in het waterlaboratorium) uit het water filtert, dus het is water zonder enkele bacterie of kans op bacteriën.Er worden geen verzendkosten gerekend bij bestellingen boven de € 55,-. Dat geldt voor alle landen, dus u betaalt geen verzendkosten.
 • Gevraagd door Adrian
  op 2016-10-19
  Van welk soort materiaal is dit gemaakt? Bij mijn weten zijn alle kunststof/ plastic schadelijk voor ons lichaam ook al is het BA vrij. Antwoord:
  Beste Adrian, De AQV is vervaardigd van SAN kunststof. Groetjes, Rosa
 • Gevraagd door Lotte
  op 2016-10-30
  Hallo! Zeer tevreden met de filter, al anderhalf jaar en inmiddels eerste keer de filter vervangen. De laatste tijd wel vaker last van groene aanslag, wat zich ook in de onderste tank lijkt uit te breiden. Volgens mij ook bij het kraantje. Wat doe ik niet goed? Groetjes Lotte Antwoord:
  Beste Lotte,Afhankelijk van de vervuiling in uw kraanwater zal uw filter sneller of minder snel vervuilen. Zo kan er aan de waterleiding bij u in de buurt worden gewerkt, kan er een lekkage zijn geweest of zijn er andere redenen waarom er sneller vervuiling optreedt. Wij nemen contact met u op voor een goede oplossing zodat u de komende jaren weer met plezier uw filter gebruikt! Hartelijke groet, Rosa
 • Gevraagd door nicole
  op 2016-12-21
  Ik ben enorm tevreden over de aquavit. Ik heb de volgende vraag; wij hebben in Ibiza een huisje in de bergen waar geen wateraansluiting is, dus we hebben een heel grote watertank onder de grond die door een bedrijf weer wordt gevuld als het leeg is. Dit water drinken wij niet, maar we koken er mee, en douchen ook met dit water. De honden geven we wel dit water. Dan nu mijn vraag; kan ik dit water in de aquavit doen zodat wij het ook kunnen drinken? Ik had ergens gelezen dat er zelfs slootwater in kan dus wat dat betreft denk ik van wel, maar ik wil het graag zeker weten. En mocht dit kunnen, dan gaan we de aquavit natuurlijk ook voor ibiza aanschaffen. Alvast bedankt voor uw antwoord. Antwoord:
  Beste Nicole, ja dat kan! Het enige vervelende is dat het apparaat niet maandenlang 'leeg' kan staan omdat dan de filters niet meer kunnen worden gebruikt. Je kan je voorstellen dat daar een flinke bacterie kolonie in groeit in je afwezigheid. Probeer de AquaVit die je nu hebt eens mee te nemen naar Ibiza om daar uit te proberen, wellicht kan je hem mee op reis nemen? In elkaar geschoven neemt hij niet zoveel ruimte in ;-)
 • Gevraagd door Inge
  op 2017-01-30
  Als je de tank gevuld hebt, hoe lang duurt het dan tot het water gezuiverd is? Kun je meerdere keren op 1 dag bijvullen? Zodat je toch met 4 man met een 5-liter tank kunt doen. Antwoord:
  De doorlooptijd is 1,5 liter water per uur. In het begin duurt het vaak langer. De eerste keren zal het langzamer gaan omdat het systeem dan nog nieuw is.Je kunt zoveel water bovenin bijvullen als dat er ruimte is in het onderste reservoir.
 • Gevraagd door een gast
  op 2017-02-01
  Ik ben de aquavit 5 liter aan t installeren. In de installatie punten staat: de eerste 3 filteringen spoelt u weg. Is dit 3x de hele inhoud van bijna 5 liter, of 3x een glas. Dank voor uw antwoord. Antwoord:
  U vult de boventank 3 keer, na elkaar, volledig met water en laat telkens de tank volledig leeglopen.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...