AQV 12 - 12 liter - Waterfiltersysteem

4-in-1 watersysteem. Het filtert, mineraliseert, vitaliseert, en maakt bij gebruik van de meegeleverde pH-ring alkalisch/basisch water. Ofwel, kristalhelder en gezond drinkwater in een handomdraai.

Dit multifunctionele waterapparaat filtert, mineraliseert, vitaliseert en alkaliseert. Water zoals water bedoeld is: water dat wel door je cellen kan worden opgenomen.

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

4
4.60/5 - 5 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 239,00 incl. BTW


Beoordelingen

AQV 12 - 12 liter - Waterfiltersysteem

 • filtert diepgaand middels keramisch filter en meerstappenfilter
 • mineraliseert door verrijking met 18 mineralen van de Sunmac® mineraalstenen
 • vitaliseert middels de magneet van 1.200 Gauss in de kraan, waardoor het water wordt geïoniseerd
 • alkaliseert bij gebruik van de meegeleverde pH-ring die de pH waarde van het water met 1 - 1,5 pH punt verhoogt

Voordelen van het AQV filter

 • Filtert, mineraliseert en vitaliseert
 • Het water wordt licht alkalisch bij gebruik van de meegeleverde pH-ring
 • Maakt van kraan-, regen(ton)-, rivier- of slootwater helder en gezond drinkwater
 • Geen gesjouw meer met waterflessen
 • Kan overal geplaatst worden (er is geen stroom of wateraansluiting nodig)
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen zoals bpa en ftalaten
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Geen bacteriewerking door het zilver in de mineraalstenen, dus altijd vers water

Mineraal bronwater zoals wij dat kennen in Nederland ontstaat doordat regenwater langzaam door verschillende bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd, en neemt het belangrijke mineralen en sporenelementen op. Simpel gezegd wordt in de aqv de natuur nagebootst. 

Wil je weten welke stoffen de AQV uit jouw water filtert klik dan op de knop hieronder om de onderzoeksresultaten in te zien.

Onderzoeksresultaten AQV 5 en AQV 12 waterfiltersysteem

Voor het hele gezin 

Het systeem kan wel 12 liter water opnemen en is dus geschikt voor het hele gezin van 4 personen of meer. Gebruik je het water ook om te koken? Dan is dit formaat ook voor kleinere gezinnen interessant.

Is de AQV een duur apparaat?

Kraanwater is per 1000 liter € 1,50 en regenton water is zelfs gratis. Water in pet-flessen is al snel 200 keer duurder.

Tip: altijd schoon drinkwater op vakantie

Bestel een AQV 12 voor in je vakantiehuis! Altijd schoon drinkwater bij de hand en nooit meer de chloorsmaak van water in het buitenland. Hou vanaf vandaag nog op met sjouwen van flessen water in het buitenland maar filter zelf kraanwater.

Kenmerken AQV 12 systeem

Artikel AQV 12 liter
Type 4-in-1 waterfiltersysteem
Inhoud 8 liter in de onderste en 4 liter in de bovenste tank
Afmetingen 

Hoogte: 56 cm   |   Doorsnee: 32 cm

Gewicht 5,8 kg
Techniek meerstappen filtratie d.m.v. zwaartekracht
Aantal filters 1x keramisch en 1x meerstappenfilter (vervangen na 2.000 liter of na 1 jaar)
pH-Ring1 ring voor optioneel gebruik (vervangen na 1 jaar)
Mineraalstenen 1 set van 1.000 gram, hiervan is +/- 250 gram met zilver geïmpregneerd. Elke 3 jaar vervangen
Garantie  2 jaar 
Levering Inclusief filters en pH-ring voor 1 jaar en zilver/mineraalstenen voor 3 jaar 
Prijs € 239,00 (incl. 21% BTW) 

 

Onderhoud

De AQV is heel onderhoudsvriendelijk. Beide filters worden jaarlijks vervangen en de mineraalstenen slechts elke 3 jaar.

Behalve vervanging van de filters hoeft alleen het keramisch filter maandelijks schoongemaakt te worden. Klik hieronder op de knop om de onderhoudshandleiding te lezen.

Onderhoudswijzer AQV 5 en AQV 12 waterfiltersysteem

Recensies (5)

joachim

2015-05-17
4

Nog even een aanvulling op mijn vorige review.

Ik ben nog steeds heel tevreden van het toestel en drink nog enkel gezuiverd water.
Al moet ik wel zeggen dat (ik gebruik het nu 4 maanden) de ph waarde niet meer zo hoog is als voordien. Ik heb heb het gisteren nog gemeten en het was maar ietsje hoger dan het kraanwater zelf. Het was ongeveer 7,5.

 
Annemieke

2015-03-07
5

Gekocht op de gezondheidsbeurs in februari. Nu gebruiken wij hem ongeveer een maand en ik ben blij dat we de 12 liter hebben gekocht. We zijn met zijn vieren en mijn man en mijn twee dochters nemen nu eindelijk altijd water mee naar werk en school. 's Ochtends vul ik hem meteen bij en als iedereen weer in huis is, hebben we weer voldoende gefilterd water. Een 5 liter zou te krap zijn voor ons gezin.

 
Titia Clark

2015-03-01
5

Met ons 3 persoons huishouden, hebben we voor de 12-liter aquavit gekozen en we gebruiken deze hoeveelheid helemaal. Hoewel het systeem langzaam filtert, zitten we nooit zonder gefilterd water omdat het gewoon bij te vullen is tijdens gebruik.
We gebruiken de aquavit nu een maand en waar mijn maag helemaal in kramp zat en ik geen eten kon houden, ben ik nu pijnvrij en eten aan het opbouwen. En het smaakt gewoon beter.

 
A. Dekker

2015-02-24
5

Al in de vroege zeventiger jaren leerde ik dat het met ons drinkwater niet helemaal in orde was. Vanaf die tijd heb ik steeds naar middelen gezocht om de kwaliteit van het water dat ik gebruikte om te koken of thee of koffie te zetten te verbeteren. In die vroege tijd legden we bergkristallen in een kan met kraanwater en dat vonden we al heel wat. In het midden van de tachtiger jaren heb ik in een café in Wormerveer een demonstratie bijgewoond van een waterfilter die veel leek op het apparaat dat ik nu heb aangeschaft. Ik had toen te weinig geld maar ik had er daarna zo af en toe toch spijt van dat ik er geen een gekocht had. Dus zo af en toe vertelde ik klagerig dit verhaal en liet iedereen dan weer weten dat de natuurlijke harmonie in het drinkwater ver te zoeken is. Nu kort geleden kreeg ik een mailtje van mijn dochter met een link naar fitplein en daar was die prachtige filter. Ik moest er lang over nadenken............... toch zeker wel vijf minuten....................... Nou staat ie hier in huis ik heb er één glas uit gedronken....... hij is nog niet echt ingeburgerd dat begrijpt U wel, hij heeft zelfs nog geen naam maar hij deelt goed schoon water en charmeerd nou al de komende en gaande visite...........

 
Joachim

2015-01-29
4

Visueel vind ik hem heel mooi. Hij staat bij ons ergens op een hoek van het keukentablet.
Qua filtering lijkt het me zeer kwalitatief: keramische filter, meerstappenfilter en dan nog de mineraal en bacteriedodende stenen. Het duurt redelijk lang om het water te filteren, maar dat is geen nadeel omdat je de filter dus steeds kan bijvullen( De bokaal is groot genoeg natuurlijk). En daarbij geeft dat wel een goed gevoel, dat betekend ten minste dat de filter werkt. Ik heb de ph al eens gemeten, deze is echt hoog. Ik weet niet precies hoe hoog, mijn strips gingen maar tot 8,4 en de kleuraanduiding was nog meer verzadigd dan die 8,4. Dus ik gok rond de 9

Nadeel:
-Ik zou het beter vinden dat de plastieke bokaal van glas was geweest.
-Het waterkraantje voelt echt heel slap aan.

Al bij al ben ik wel tevreden met de aquavit 12. Ik ben daarbij heel blij dat ik voor de 12liter en niet voor de 5 liter heb gekozen. Eens je het water ook gaat gebruiken om te koken enzo, is dat geen overbodige luxe.

 
Pagina:1
Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

12 Beantwoorde vragen

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)
 • Gevraagd door Judith
  op 2015-03-12
  Hoe veel micron is de doorlaatbaarheid van het filter? Antwoord:
  Dag Judith,De doorlaat opening is 0,2 micron.Groet, Maureen
 • Gevraagd door karin
  op 2015-04-29
  Ik heb ergens gelezen dat er niet altijd dezelfde filter wordt meegeleverd. Soms een basisch waterfilter die de ph van 8,33 haalt en soms een neutrale filter (als de voorraad op is) die ph van 7,8 haalt. Kunt u me dat uitleggen? Antwoord:
  Dag Karin,Bedankt voor je vraag. Ik herken mij niet in dit bericht om eerlijk te zijn. Wij leveren standaard een alkalisch filter, tenzij er gevraagd wordt om een niet alkalische variant. We zouden nooit ongevraagd een andere filter leveren.Groet, Maureen
 • Gevraagd door Ellen
  op 2015-04-30
  Goedemiddag,Graag zou ik willen weten van welk materiaal de Aquavit is gemaakt. Zo op het oog lijkt hij van kunststof. Ik vraag me daarbij af of je dan niet van het ene probleem in het andere valt: gezuiverd water, maar opgeslagen in plastic waar ook stoffen uit kunnen lekker. Alvast bedankt voor uw reactie. Antwoord:
  Dag Ellen,Bedankt voor je mail. Het klopt dat de AquaVit gemaakt is van kunststof. Bij kunststof is het belangrijk dat er geen schadelijke stoffen in zitten. De AquaVit is uiteraard vrij van schadelijke stoffen zoals bpa en ftalaten.Groet, Maureen
 • Gevraagd door een gast
  op 2015-06-07
  Als ik het apparaat gevuld heb,hoelang duurt het dan voor het water gefilterd is en te gebruiken?Mvg marly Antwoord:
  Dag Marly, Het apparaat filtert 1,5 liter per uur. Als je zorgt dat de onderste watertank gevuld blijft, kun je continu schoon water drinken.Groet, Maureen
 • Gevraagd door een gast
  op 2015-07-08
  Wat moet ik met gebruikte filters doen? Antwoord:
  Beste Gideon,Dank voor deze goede vraag! Wij zijn in gesprek met de fabrikant over de mogelijkheid tot recyclen van filters, maar dat is helaas nog niet mogelijk. U kunt de filters met het overig huishoudelijk afval weggooien. Zodra wij een recycle mogelijkheid hebben, publiceren wij dat meteen. Uw emailadres is toegevoegd aan de lijst met mensen die een signaal willen krijgen als recycling mogelijk is.Hartelijke groet, Rosa
 • Gevraagd door Lukas
  op 2015-08-03
  Beste Meneer/Mevrouw. Ik heb recentelijk een aquavit 12 aangeschaft en ik vroeg mij af waaruit het meerstappenfilter bestaat. Vervolgens ben ik nieuwsgierig naar wat alle componenten in de aquavit 12 (de mineraalstenen, de elementen in het meerstappenfilter en het ceramische filter.) individueel voor functie hebben. Groetjes, Lukas. Antwoord:
  Hi Lukas,hierbij zo kort mogelijk een antwoord over de laagjes in het filter: - Actieve koolstof: verwijdert verontreiniging zoals chloor, kleurstoffen, onaangename geuren, THMs (trihalomethanes), detergenten, organische stoffen en chemicaliën. - Bio-keramische balletjes: maken watermolecuul clusters kleiner waardoor het water makkelijker wordt geabsorbeerd door onze weefsels en cellen. - Basisch mineralenconcentraat: verhoogt de pH-waarde van het water tot licht alkalisch - Zeoliet: verwijdert zware metalen. - Ionenwisselaar: vermindert hardheid. - Geïmpregneerd met colloïdaal zilver: voorkomt bacteriegroei en steriliseert ziektekiemen.De mineraalstenen geven mineralen af aan het water (vergelijkbaar met de natuur). Het zijn de mineralen calcium, chroom, fosfor, germanium, ijzer, jodium, kalium, kobalt, koper, magnesium, mangaan, molybdenum, potassium, selenium, sodium, zink, zwavel.Het keramische filter filtert 'losse deeltjes' uit het water. Het heeft een uiterst kleine doorlaatopening van 0,2 micron, waardoor bacteriën, medicijnresten en andere zaken uit het water niet in je waterglas belanden.Heb je nog vragen, mail of bel gerust! Hartelijke groet, Rosa
 • Gevraagd door yvonne
  op 2015-08-09
  Hallo, Vorige week heb ik een aquavit 12 bij jullie gekocht. Hij bevalt me heel goed. Alleen als ik het water uit mijn aquavit kook dan is het tijdens het koken wit (dit kan ik zien omdat ik een waterkoker met glas heb). Als het water dan gekookt is dan is het weer helder Hoe kan dit en waar komt dit door. Met vriendelijke groeten, Yvonne Antwoord:
  Beste Yvonne,bedankt voor je reactie! In de AquaVit zitten mineraalstenen die mineralen afgeven aan het water in het reservoir. Zodoende wordt er van 'kraanwater' mineraalrijk water gemaakt. De witte aanslag zijn de wit kleurende mineralen zoals magnesium en calcium die zichtbaar wordt tijdens de verhitting van het water. Dit kan geen kwaad, hetzelfde gebeurt als u mineraalrijk flessenwater verhit middels een waterkoker. Het klopt dat daarna het water weer helder wordt.
 • Gevraagd door rutger
  op 2016-04-26
  bpa en andere chemicals vrij? Zo te zien veel plastic.. Antwoord:
  Beste Rutger, het apparaat is geheel van kunststof, uiteraard vrij van bpa en chemicaliën. Dat moet ook wel, want die worden er juist door het filter uitgefilterd, zou snel gaan lekken anders ;-) hartelijke groet, Rosa
 • Gevraagd door een gast
  op 2016-06-06
  Hallo , ik zou graag willen weten waarmee de zilverdeeltjes op de stenen geïmpregneerd zijn ? Antwoord:
  Beste Walter, Het colloïdaal zilver is in vaste variant. Door verhitting bij hoge temperaturen wordt het vloeibaar waarna de stenen hiermee worden gecoat. Er komt dus geen enkel ‘plakmiddel’ zoals lijm/hars/epoxy aan te pas.
 • Gevraagd door alex vrinzen
  op 2016-06-11
  Geweldige waterfilter. Zou graag wilen weten hoeveel mineralen,calcium, chroom, fosfor, germanium, ijzer, jodium, kalium, kobalt, koper, magnesium, mangaan, molybdenum, potassium, selenium, sodium, zink, zwavel,.zilver .... er vrijkomen in het water.groet Alex Vrinzen Antwoord:
  Beste Alex, Helaas kan ik die vraag niet beantwoorden... De mineralen zijn afkomstig uit de mineraalstenen. De mineraalstenen zijn natuurlijke Barley Stone en omdat dit product een natuurproduct is, mogen we hier ook niets over zeggen, omdat het altijd verschillend is. De toevoeging is overigens minimaal en zeker niet voldoende voor de ADH ;-) maar hou ongeveer rekening met dezelfde verhoudingen als in de gebottelde mineraalwatertjes.
 • Gevraagd door Veerle
  op 2016-08-10
  Hallo, kan je van deze filter afzonderlijke onderdelen kopen? Het gaat over de witte ring waar je de filter onderaan in schroeft. Deze van mij is vervormd door te warm te wassen (er stond wat schimmel op) en nu kan ik het niet meer in mekaar draaien :( Dan is het mss ook interessant om het kraantje eens te kunnen vervangen... Bedankt om te laten weten. Antwoord:
  De losse onderdelen zijn verkrijgbaar bij de fabrikant. Contact op te nemen via de website www.aqv-systems.nl.
 • Gevraagd door Petra
  op 2016-10-14
  Hoe kalkrijk of juist kalkarm is het gefilterde water? Antwoord:
  Hallo Petra, De filters filteren alle kalk uit het water. Nadat het water gefilterd is, wordt het gemineraliseerd. Dat betekent dat er mineralen worden toegevoegd aan het water. Zo wordt van kraanwater mineraalwater gemaakt. Er worden hoofdzakelijk basische mineralen (zoals magnesium) toegevoegd om de pH waarde van het water te verhogen. Ook wordt er calcium toegevoegd aan het gefilterde water.Ter indicatie wat gegevens van een van onze onze laboratoriumtesten: Kraanwater getest: Calcium is 52 mg/L Datzelfde kraanwater gefilterd met de AQV: Calcium is 26 mg/L

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...